socialmediaqueen 2010.10.07. 19:49

Keresőoptimalizálás, az ördög a részletekben rejlik vol.2.

Megszületett a második rész, jó olvasást Pajtások!

 

 Stagnáló tartalom

Arra gondolok én és a cikk is- huh, ez vagány megfogalmazás is :), mindenesetre nagyon logikus a következő gondolat, hogy attól, hogy az első 1-2 hónapban a weblapod a keresőkben jó helyen szerepel még nem biztos, hogy így is marad.

Úgyanis, ha a crawler nem észlel ‘mozgást’ az oldalon, nem ítéli elég fontosnak és érdekesnek és lenyomja a keresésekben. Célszerű naponta, de hetente mindenképp frissiteni az oldalt, új lapokat,tartalmat feltenni, hogy a crawler érdekesnek, újnak ítélje meg és jó helyen hozza ki a keresésekben.

A cikk arról is beszámol, hogy melyek azon elemek, amelyeknek keresőoptimalizáció szempontjából túl vannak értékelve, ilyen például az oldalak helyezése. Ha használod a Google toolbar-ját, ott láthatod, hogy minden oldalt 1-1o ig értékel a Google. De ennek az ég világon SEMMI jelentösége sincs, ha keresés optimalizálásról beszélünk. Sok SEO cég azt hiszi, ha jó helyezést kap, jó helyen hozza mjad a kereső ki.

NEM, és a valóság elég messze van ettől. Ez a toolbar mindössze azt méri, hogy a Google mennyire tartja fontosnak )1-től 1o-ig) az oldalad ezt pedig azon linkek minőségéből dönti el, amelyikek a TE olaladra mutatnak.

Szögezzünk le valamit! A lényeg nem az oldal pontszámán van, nem is azon, hány link mutat rá és még csak azon sem milyen régóta létezik az oldalad. A lényeg a TARTALOM. Ha a tartalom találkozik a keresési feltételekkel, listázva leszel a keresésekben. Minél relevánsabb a tartalom, annál nagyobb a valószínősége annak, hogy jó helyen végez a site-od.

Bejövő linkek

Ez egy elég érdekes dolog, úgyanis a cikk szerint nem az számít, hogy mennyi link kapcsolódik az oldaladhoz, hanem az, HOGYAN kapcsolódnak linkek hozzád és te milyen oldalakat linkel be. Minél többször linkelsz friss, új oldalakat annál jobb leszel a crawler ‘szemében’. Ha holnap reggel úgy ébredsz fel, hogy 1 millió oldal linkeli a site-odat, a keresési eredményekben nem változik a poziciód. Maximum annyiban, hogy spam-nem titulálnak és még rosszabb helyen listáznak majd.

Viszont, -hogy jót is mondjak- itt van némi segítség, hogyan dolgozhat neked a link-elés, nem pedig ellened:

Ha például autógumikkal foglalkozol és egy hozzád hasonló tevékenységgel müködő oldal linkel téged, az eléggé megdobja az esélyeidet, hogy jó helyen légy listázba, mert egy olyan oldal linkelt, amely a tevékenységi köröddel azonos- huh, ez remélem érthető.

Ha időröl időre új oldalakat linkelsz a sajátodra, szintén előrelépést fog mutatni, merthogy az oldalad úgy fog tünni, népszerűvé vált- válik.

Ha a honlapod 1-1 oldalát linkelik a látogatók, szintén hasznos. Az üzenet ebben az esetben az, hogy az oldaladon sok releváns információ található.

Azt hiszem mára elég ennyi… Holnap ismét keresek egy számomra és számotokra is érdekes cikket és magamhoz láncollak titeket! GET READY!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialmedia-supperclub.blog.hu/api/trackback/id/tr32354529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása