socialmediaqueen 2010.09.23. 11:23

Keresőoptimalizálás bevezető- kezdetek...

Keresőoptimalizálás. Hát fiúk, lányok nekem először ötletem sem volt, hogy mi a fene lehet ez a dolog. Utánanéztem, és találtam egy csomó érdekes cikket pro és kontra.

Most azt próbálom elmagyarázni, hogyan lehet kissé felturbozni a keresési eredményeit Twitter accountodnak. (Figyelem, előfordul, hogy időnként elkalandozom, ígérem cserébe egy érdekes cikket kaptok. :)

Akkor fussunk neki!

Az első és legegyértelműbb dolog a username választás. Érdemes szerintem egyébként vagy a cég nevét vagy a tevékenységi kör megnevezését twitter névnek használni. Ezekben az esetekben a URL így fog kinézni: twitter.com/Cégnév v. tevékenységi kör név.

Lényeg, hogy könnyen megjegyezhető légy, ne átlagos,  de légyen tömör és könnyen twittelhető. Egyszerü nem?

Szerintem elég kemény kérdés ez, rajta elő egy papír és toll és irogasd le a lehetséges variációkat mielőtt végleges döntést hozol. Nálam müködött.

Írd meg a Bio-dat. Mindösszesen 16o karakter áll rendelkezésedre, hogy összefoglald  magadról/ cégedről a legfontosabb információkat. A biod ott fog figyelni a job felső sarokban, mindenki számára látható és a twitteres keresésekél is fontos, úgyhogy jól fontold meg mire használod azt a 16o karaktert.

 

Terjeszd az igét! :)

Ha megvan a saját profilod (testreszabott háttérrel jó névvel, érdekes bioval) akkor okos ötlet beilleszteni a honlapodra, azzal a bizonyos kövess a Twitteren gombbal.

Ötlet: Illeszd be a közösségi megjelenéseid profilját a honlapod lábjegyzetébe. Így az minden lapon megjelenik legalul.

 

Kezdödik a buli!! Twittelj! De nem csak ám úgy ész nélkül. Ha azt szeretnéd, hogy könnyedén rád találjanak érdemes ún. Buzz words-okat használni a bejegyzéseid elején.  Már csak azért is, mert ha jól választottad meg a  userneved és jó a biod, továbbá  kulcsszavakkal indítod a kommentjeid a Google is megjelenít a keresései között.

Példa: Tóth Benedek a Magyar twitter oldalon (turulcsirip) működik közre. Szuper jól van beállítva a keresö funkciója. Íme:

 

 

 

 

 

Bizonyára van még vagy száz Tóth Benedek az országban, mégis Ő jelenik meg kiemelt helyen. Ügyes, nem?

 

 Vagy érdemes még megnézni Benedikt Károly keresési eredményeit. Az első 6 találatból 5 közösségi oldalra mutat.

 

 

 

 

 

Olyan twitteket írj, amelyek retweet-re születtek! Ha azt szeretnéd, hogy a twit-jeid jól retweet-elhetőek legyenek tarsd a mondandód 12o karakter alatt. Így a RT @ felhasználóneved is simán kifér a tweet-ed elé. Apróság, de olykor- olykor sokat számíthat. És tudjuk a retweet-ek ereje óriási tud lenni.

 

Használj okos link segítő alklamazásokat, mint a tinyurl vagy a bit.ly. Én a bit. ly-t valamiért jobban szeretem. Itt egyébként könnyedén tudom figyelni, hogy hány ember kattintott ezekröl a linkekröl a blogomra. Jó statisztikákat kaphatsz erről az url rövödítő oldalról.

 

Twitter-ezőknek hatalmas infórmáció éhségük van. Ha post-olsz (jó kulcsszavakkal ugyebár) egy infót, tedd ki azon oldal linkjét, ahonnan bővebb információ is kapható.

 

 

És végül még 1-2gondolat, ami most eszembe van:

 

Ne veled legyen tele mindenki twitter felülete. Csak akkor post-olj, ha van mondanivalód. A jó tweet-et, oszd meg és regálj rájuk.

Ha egy jó cikket olvasol oszd meg twitteren és figyeld a reakciókat, sokat lehet tanulni belöle.

Ha új dolog történik a blogodon, honlapodon post-old. Hozd mások tudomására.

 

Folyt.köv.

 

Címkék:keresőoptimalizálás buzz twitter tóth benedek károly words tinyurl bit.ly benedikt Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialmedia-supperclub.blog.hu/api/trackback/id/tr912317454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása