socialmediaqueen 2010.08.28. 16:17

Brand bevezetés a Twitteren keresztül

Sok, rengeteg cikket olvastam mostanság a Twitter üzleti lehetőségéről.

Vállalkozók és cégek kezdék el kihasználni a Twitter adta lehetőségeket, hogy brandjüket bevezessék és a versenytársak termékei elé helyezzék. A Twitter hamar egy olyan marketing eszközzé vált, ami segített viszonylag gyors webes megjelenést és forgalmat generálni.

Magyarországon azért ez még bébicipőben jár, de már lehet szárnyát bontogató és bátor cégeket látni, akik üzleti célra használják ezen forumokat. És tudjuk: First come, First serve! 

Probáltam többé- kevésbé összeszedni azokat  a tényezőket, amik szükségesek ahhoz, hogy jól lehessen működni a Twitteren.

Mindenek előtt szükséges egy jól kitalált profile. Egy jó profile hipp-hopp rabul ejti az olvasót és boldogan osztja meg élményét ismerőseivel a neten.

Nem árt, ha elkezdesz bloggolni. A twitter, mint mikro-blogging service arra, jó, hogy 14o karakterben kommunikálj a világgal. Jó stratégiai megoldás, ha tartozik hozzád egy blog oldal is, ahonnan az információid könnyedén  Twitteren landolhatnak. Ehhez persze mindenképp telepítsd twitter ls egyéb gombokat és nem utolsó sorban írj érdekes cikkeket, bejegyzéseket.

 

Építs hálozatot! Nem, nem MLMes hálozatra gondolok. :) Social networking. Kövess olyan embereket, akik hasonló területen dolgoznak, mint te. Ők lehetnek, jövöbeli üzleti partenereid, vásárlóid.

 

Találtam néhány érdekes adatot a Twitterről, Nem a legfrissebbek, de azt gondolom még így is elég beszédesek, érdemes egy pillantást vetni rájuk:

  1. A twitterezők 85%a post-ol mindennap legalább egyszer.
  2. 9o%-uknak kevesebb, mint 1oo követője van.
  3. New Yorkban Twittereznek a legtöbben.
  4. A twittek fele nem a twitterről kerül fel, hanem megosztás útján különböző oldalakról.
  5. Több Nő, mint Férfi hassználja a Twitter-t.
  6. Több, mint 4o.ooo twittereznek itthonról, leginkább budapestiek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialmedia-supperclub.blog.hu/api/trackback/id/tr552254527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása