socialmediaqueen 2010.08.28. 22:53

Akkor mit is csináljak? Legyek egyedi? Hogyan? folytatás...

Folytatás....Már elég sok mindenről beszéltem nektek, van még jó néhány.. Én már idekészítettem az üdítőmet, 3 napi meleg élelmet, zsebkendőt, mobiltelefont. Én készen állok, Te?

Érdemes azon beszélgetéseket rögzíteni, amelyek a későbbiekben segíthetnek. Tehát, ha egy olyan emberrel beszélgetsz, akivel üzletet szeretnél a későbbiekben, ments le a beszélgetéseteket, ez mindig jól jöhet.

Legyen egy állandó időpontod,amikor a számodra fontos, híreket, blogokat olvasod. Ahhoz, hogy kapcsolatokat alakíts ki idő kell. Jó stratégia, ha nagyjából mindig ugyanakkor vagy elérhető azok számára akik éppen Veled szeretnének kapcsolódni.

Ha azt szeretnéd, hogy az ‘áldozatod’ felfigyeljen Rád, légy következetes. Olvasd a blogját és kommenteld időről időre. Ha van mondanivalója a válaszodnak reagálni fog, hiszen Ő is éppen saját üzletét szeretné fejleszteni. Jó megoldás lehet ,azokat a blogokat külön mappában könyvjelzőzni. És ne felejtsd el, ez egy hosszabb folyamat, figyelj!

 


Beszéljünk egy kicsit a honlapodról. Mert hogy van neked, kell, hogy legyen... A tartalom fontos,  nagyon is. Arra érdemes odafigyelni, hogy ne legyen zsúfolt. Szintén egy nagyszerű megoldás lehet, ha FaceBook Page oldaladon elhelyezel valamit, amit csak ott megtalálható. És ha a videód a YouTube-on van, az amúgy is Neked dolgozik. Sokan egyszerre akarnak mindent elmondani. Rossz stratégia. A figyelemfelkeltés és annak fenntartása, szerintem sokkal jobb.  A honlapod nem az egyetlen eszköz a kezedben és nem az egyetlen alkalom, hogy eladj.

Adok egy jó tanácsot. Ne kösd a főnökeid orrára, mit tervezel, annak érdekében, hogy magasabb bevételhez jusson a vállalat akiknek dolgozol. Ugyanis biztos vagyok benne, hogy nem annyira elszántak, nem annyira olvasottak, mint TE. Ha idő előtt megtudják miben mesterkedsz, hidd el megbánod a napot, hogy elkezdted... Ők csak számokat várnak és csodát egy éjszaka alatt. Ez pedig már Te is tudod, hogy lehetetlen. Képzeld csak el mennyire jó helyzetbe hozhatod magad, ha leraksz egy szerződést attól az ügyféltől akit a kollegád már hónapok óta üldöz telefonhívásaival. Nemcsak, hogy a TE ügyfeled lett, de valószínűleg már virtuális barátod is. Azért ez így elég jól hangzik, nemde? :)

A másik ok, amiért jobb- legalábbis egy ideig- nem beszélni zseniális tervedről, mert az emberek félnek minden új dologtól. Az emberek 99%-a fél, hogy kirúgják, félti a munkahelyét és nem tud és nem is szeret kockáztatni.  Ha azonban mégis kiderül idő előtt  mit csinálsz van egy jó módszer arra, hogyan szoktasd hozzá a félelemtől reszkető kollegáidat, Managereidet.. Ha nem bíznak ezen dolog működésében, ígérd meg nekik, egy ideig nem említed a céget, akinek dolgozol. Mutasd meg nekik, hogyan építed ki a hallgatóságod és lassan- lassan terjeszd ki a kampányodat. fogd úgy fel, mint egy  gyógykezelést újdonságtól félő kollégáid számára.

Használd a Social media-t, hogy SEO-t építs ki. Fogadjunk most az kérdezed mi a  fene az a SEO?  Search Engine Optimization. Olvashatsz bővebben róla itt:  http://bit.ly/aKgQmD Angol!!

Használd a SEO-t, hogy Social Media-t építs.  Ha a FaceBookPage-eden linkek jelennek meg a termékedről, blogodról, máris forgalmat generáltál. Ha elég sokan nézik meg a videód a YouTube-on, a keresőben fel fog tűnni a honlapod és blogod is.

Ne foglalkozz a statisztikával. Ha folyamatosan ezt teszed, még depressziós leszel. Az eredmény jönni fog, légy türelmes. És el ne felejtsd, minőség, a mennyiség felett.

Egyszerre egy emberrel foglalkozz. Kellemetlen lehet ha Sanyinak írsz a Desktop Virtualizációról, miközben ezt Bélával kezded megbeszélni.

Nagyon nagy előnyt tudsz kovácsolni abból, ha sikerül havonta egyszer egy kiemelten érdekes virtuális barátoddal találkozni. Légy résen.  Hívd meg egy informális networking event-re (ezekből nálunk is rengeteg van), esetleg ha a városodba érkezik egy konferenciára, fuss vele össze. Legyen tömege arról a személyről, akivel múlt héten remek beszélgetése volt.

Jutalmazd a téged követőket. Adj nekik egy személyre szabott kódot, vagy ingyen tanácsot, határozott időre. Kösd őket magadhoz. Ha különlegesnek érzik magukat, meghálálják és jó híredet viszik majd. És nem utolsó sorban, nagy valószínűséggel még a termékedet is megvásárolják majd! Hiszen éppen ez a cél!

 

Azonban figyelj, oda ne osztogass kuponokat mindenféle alkalom nélkül. Maradjon ez meg különleges alkalmakra.

Mindig legyen B terved. Elmagyarázom pontosan mire gondolok. Tételezzük fel, hogy 1oo kuponból mindössze 3o-at használtak el. Te mit csinálnál a maradék 7o kupon tulajdonosával? Nos, én finoman, semmiképpen sem tolakodó stílusban értesíteném őket, hogy az akcióról sajnos lemaradtak, de egy kisebb kedvezményt felajánlanék nekik. Ez működni fog, mint ahogy a hideg hívásoknál is működött.

Legyenek ajánlásaid. Ha részt veszel egy konferencián és az emberek értékelnek, tedd ki az oldaladra. Ha az ügyfeled köszönő levelet írt arról, milyen nagyszerű Veled dolgozni, jelenítsd meg. Az ajánlások az aranyjegyek a sikerhez! A LinkedIn-nek van is egy ilyen funkciója, írhatsz és gyűjthetsz is ajánlásokat. Nagyon jó opció- Az ajánlások mesélnek rólad. Nem hiszel nekem? Hallgasd meg Őt:
 

 

http://blog.hu/rsc/js/100802/fckeditor/editor/images/spacer.gif


Maradj emberi. A legtöbben automatikusan válaszolnak kérdésekre, anélkül, hogy megpróbálnának emberiek maradni. Légy természetes. Fejezd ki érzéseidet! Mindenkinek megvan a saját szókincse, használd, ne hangozz unalmasan!

Ha belekezdesz egy jó fórumba, ne lépj le idő előtt. Maradj amíg a beszélgetés lendületben van, figyelj és reagálj.

Rendszeresen post-olj, DE ne menjen a munkád rovására. 1-2 óránként ellenőrizd az e-mailjeidet, post-olj, de tarts rendet magad körül.

Egy nagyon fontos dolog. Ne hangozz úgy, mint mások, Ne nézz úgy ki, mint mások. Légy magad. Ez egy nehéz munka, de már elszántad magad, ne ad fel!


Légy következetes. Időről- időre hallani fogsz olyanokról, aki 123445677 taggal rendelkeznek és 76839592 új twit-jük van. Ne őrülj meg és sírva kérlek ne kezd spam-elni és ajándékokat osztogatni. Maradj nyugodt, szívj el egy cigit, igyál meg egy pálinkát (és próbálj meg ne lebukni a munkahelyeden) és tartsd magad az eddigiekhez. Ha betartod hosszantartó, eredményes jövő áll előtted!


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialmedia-supperclub.blog.hu/api/trackback/id/tr252255390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása