socialmediaqueen 2010.08.28. 20:41

Akkor mit is csináljak? Legyek egyedi? Hogyan?

 

Amikor a SMMről beszélünk a legtöbben- magamat is beleértve- mindig azt mondjuk légy egyedi, légy különleges. Biztos vagyok benne néhányan ilyenkor jól fenéken billentenétek, hogy ez pontosan mit is jelent. Tehát itt van most nektek pontokba szedve mi az amit csinálnod kell, hogy egy sikeres hadművelettel a versenytársaid elé kerülhess:



Tudod mi az a HTML? Ha nem akkor itt az ideje, hogy megtanulj 1-2 fogalmat. Ajánlott tagek: P, H1, H2, H3, A, UL, OL, LI, STRONG, és EM.

Leginkább azoknak lehet ez hasznos akik blogjukat, honlapjukat házilag szeretnék fejlesztgetni. Azt hiszem mindenképp érdemes legalább az alapokkal tisztában lenni.


Nem utolsó szempont az sem, ha megtanulsz hallgatni, jó hallgatóság lenni. Olvass a témakörödben cikkeket, fórumokat. Beszélgess az emberekkel az internetes és derítsd ki számukra mi a legnagyobb kihívás vagy, hogy ők hogyan üzletelnek.

 


Légy segítőkész. Ha jól tudsz másokra figyelni, az már jó. A következő lépés ez lehet. Válassz ki egy beszélgetésből egy kérdést és válaszolj rá. Természetesen érdemes olyan kérdést választani, amire tudod a választ. Légy egyszerű és humoros. de mindenek előtt barátságos. A válaszaid bizalmat fognak ébreszteni az olvasóidban, barátokat szerzel vele és akár online hírnevet is.

Jeffrey Gitomer, akit már többször is említettem fogalmazta meg nagyszerűen, az emberek a barátaikkal szeretnek üzletelni.



Használj olyan oldalakat, mint a Tweetmeme vagy bit.ly, hogy megtudd mi a ‘közönséged’ reakciója az írásaidra, általad érdekesnek tartott cikkeidre. Hogy nem rendelkezel még account-tal ezeken az oldalakon? Akkor mire vársz még? Olvasd végig ezt a cikket, majd pontról-pontra kezd előröl.

 


Hagyj időt magadnak. A visszatérülést nem tudod közvetlenül mérni, egyébként sem. Ha viszont az online barátaid újra megosztják post-jaidat, megkeresnek, beszélgetést kezdeményeznek veled, jó úton jársz. SMM nem szól másról, mint, hogy jó hírnevet szerezz magadnak az online világban.

 


Ne kövess mindenféle embert indok nélkül.
Védd magad. Különösen akkor ha valami jól működik. Hallottunk már olyanról, hogy egy egyszerű blogból hatalmas üzlet lehetett volna, ám éhes varjak idő előtt lecsaptak és levédték a termék nevet. Szerencsétlen bloggoló évekig harcolhatott saját sikerének gyümölcséért.


Mindig légy őszinte. Mindig, mindig, mindig.


Mindenki hibázik olykor olykor. Ha megtörtént, ismerd el. Csak mert a virtuális világban vagy, az alapvető szabályok még érvényesek. Ezt tarts szem előtt.


Ne légy rosszindulatú.


Soha ne lopj ötletet. Ha olyan dolgot olvasol,ami tetszik, oszt meg, örülj mások sikerének.
Ha már közösségi oldalakat használsz, légy aktív. Jó dolog néha a munkától elvonatkoztatva post-olni. Csak képzeld el Te mennyire fel tudsz dobódni, ha egyik üzleti partnered a kedvenc dalodat post-olja. Reagáld le! Ők is ezt fogják a tiéddel, feltéve ha nem az AQUA, Barbie Girl dalát post-olod! :)
Ossz meg mindent ami tetszik, amit fontosnak találsz.


Kapcsold össze közösségi oldalaidat. Már csak azért is jó, mert rengeteg időt tudsz megspórolni vele.  Jelenjen meg FB, Twitter, stb. elérésed a honlapodon. Én például az aláírásomban szoktam feltüntetni, hol vagyok elérhető.
TIPP: iPhone-osok HOOTSUITE alkalmazás éppen erre ad lehetőséget. Ingyenesen letölthető az App Store-ból.

Folyt. köv.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialmedia-supperclub.blog.hu/api/trackback/id/tr802255101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása