socialmediaqueen 2010.08.27. 17:39

YouTube, mint marketing eszköz

Amikor videómegosztó oldalról beszélünk, mindenkinek a YouTube ugrik be érthető módon. Okos marketingesek már korán felismerték és használják, az oldal által kínált óriási üzleti lehetőségeket. A YouTube egy rendkívül jó csatorna ahhoz, hogy forgalmat generáljunk nagyobb látogatottságot, folyamatos figyelmet tartsunk fent, a figyelmet a termékünkre összpontosítsuk.  Ezt nevezhetjük: Youtube marketingnek.

 

Az Old Spice csinált nem olyan rég egy kampányt, hihetetlen sikerrel:

  

 

 

 

Jelenleg a 2 videót több, mint 3o.ooo.ooox töltötték le és megduplázodott az eladásaik száma az USA-ban,.

Mint ezt a videót is millióan látják, osztják meg a világ különböző országaiban. Ha egy jó videó kerül fel a  ZouTube-ra az emberek nagyrésze azonnal megosztja és útnak indul a CSODA...

Fontos része az alkotásnak, hogy a videó kreatív, szórakoztató, kliségtől mentes legyen, DE mindenképpen a termékedre hívja fel a figyelmet. Az Old Spice reklám nem az olcsó kategoriába tartozik, de lehet csinálni olcsóbb filmeket is.

Mindenképp muszáj szót ejtenem a Hell Pizza (USA) zseniális kampányáról is, bár ők sem az olcsóbb filmekben utaznak. Mégis brilliáns megoldás született. Gyakorlatilag egy YouTube-os videójátékot hoztak létre, amelynek akár Te is részese lehetsz! Vigyázz, ha 1-1 rész végén rosszul döntesz, kezdheted a szállítást elöről.

Nézd meg:

 

 

Ahhoz azonban, hogy a videóid a megfelelő 'kezekbe' kerüljenek fontos néhány dolgot figyelembe venned.

Írd be a YouTube keresőbe azokat a kulcsszavakat, ami a Te témáddal kapcsolatos. Használd azokat a kulcsszavakat amelyekkel könnyen megtalálhatnak téged is. Érdemes egyébként a gyakran használt szavakat beletenni és olyan 1-2 ritkábban használt kulcsszót ami kifejezetten a Te tevékenységeddel kapcsolatos.

A videód címe legyen könnyen megjegyezhető, egyedi és nemárt ha kíváncsiságot kelt már első látásra. Ugye milyen egyszerű?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialmedia-supperclub.blog.hu/api/trackback/id/tr392252584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása