socialmediaqueen 2010.08.26. 12:59

Social Media Marketing és a valóság.

Olvastam a minap egy nagyszerű cikket Augie Ray-től, aki arról számol be többek között, milyen tapasztalatai voltak, olyan cégekkel kapcsolatban akiket százezrek követnek közösségi oldalakon, mindenféle promociót ajánlanak 'rajongóiknak', miközben az üzletbe belépve, mogorva személyzettel, rendetlen próbafülkékkel találkozik.

Nekem is volt egy hasonló élményem tegnap. Szeretett laptomomnak (almás), némi törődésre van szüksége az útobbi időben, minthogy már bőven benne van a korban. Fogtam magam és Kedvesemmel karöltve besétáltunk a helyi üzletükbe. Biztosan ti is sokan vagytok fan-jai ezen cégnek különböző oldalalakon, tudjátok milyen érzés a kezetekben tartani az áhított terméket és tudjátok (nos, itthon rosszul), ha probléma van, ők mindig szíves rendelkezésetekre állnak. Hát velünk nem így történt. Belépve a boltba 3 eladó 'várt' ránk. 2en édesen csevegtek egymással, a harmadik a pult mögül motyogott valamit az orra alatt. Odaballagunk a pulthoz és elmondtuk, hogy mire is van szükségünk, már majdnem sikerült a mondatot befejezni, mikor az eladókisasszony közli a szervíz tud segíteni. Rendben. És a szervíz tudja a problémát vajon kezelni, kérdeztem. Egyszerű dologról lévén szó, gondoltam tud válaszolni, nem tudott. Rendben. És lehet kiegészítőt venni az adott típushoz itt az üzletben? A válasz: nem tudom!!!!!! BRAVÓ!!! Akkor mi a jófenét ülsz ott, Margit????

Kedvesség, kompetencia, segítőkészség NULLA!!!

 

Felhívtam ma egy fusi melóst, aki boldogan valószínűleg a töredékéből megoldja a problémám. A legrosszabb, hogy még az sem érdekelt volna, ha drágábban csinálják meg, én lojális akartam maradni... Nem tudtam. No mindegy vissza az alaptémánkhoz:

A social media egy nagyon vonzó dolog lehet minden cég számára. A mai gazdasági helyzetben, akik értenek hozzá, és valóban értenek hozzá sokkal előnyösebb helyzetben vannak, mint azon marketingesek akik nem vetették bele magukat ezen területbe még.

Valljuk be ezen fejlődés a fiatalabb generációt érinti meg, nekik az internet és a közösségi oldalak természetes dolgok.

A Pepco és a Comcast is nagyszerű, kreatív emberekkel rendelkezik, akik szuper jól használják ki a lehetőségeket ezen területen, különösen ha a Twitterre gondolok. Vannak azonban ezen cégeknek senior vezetőik, akik még most sem foglalkoznak a Social Media jeletnőségével, mondván eddig is így csináltuk, és müködött.

 

Hahóóó emberek, az idők változnak, most most van, és itt egy sokkal másabb lehetőség, kihívás, tessék élni vele vagy legalább adjunk esélyt neki.

 Ám azt kell mondjam a jó stratégia nem minden. Lehet milliós táborod, követhetnek százezrek naponta, ha nincs realitás a sok munka mögött az a sok okos, kreatív fiatal a cégedben, mind-mind feleslegesen dolgozott. Összhang, azt hiszem ez lehe a kulcsszó. Hiteles légy mindig bármit is csinálsz. A blogoknak és egyéb site-oknak köszönetően mindannyian nyitott könyvek vagyunk. Vigyázz a hitelességedre nagyon, ne herdáld el, 'pár' rajongóért a neten.....

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialmedia-supperclub.blog.hu/api/trackback/id/tr262249359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása