socialmediaqueen 2010.08.25. 11:42

Amikor egy hatásos történet social media marketinggé nő...ahol a csoda kezdődik

Amerikában számtalan példa van arra, hogyan válik valaki személyes története a Social Networking Site-okon keresztül 'hirdetéssé'. Magyarországon a 'mondjunk le a tüzijátékról...' FaceBook kampány jut eszembe... és van még sok más is.

 

A titok kulcsa: egy ütős történet (hatásvadászok kérlek NEEEE ), olyan amire a célközönséged vágyik, azonosulni tud és megoszthatja.

 

Ahhoz, hogy lekösd a Rád, a termékedre, a brand-edre ehezők figyelmét social media platformokon, olyan történetet kell prezentálnod amely lehetőség szerint tartalmazza a következőket:

 

Emoció: Rólad, a termékedről, a brand-edről szoló információs írással még nem tud az olvasó 'összekapcsolodni'. A személyes érzelmek kifejezése fontos. Emlékszünk még az elmúlt éra ütőkártyáira? A sikeres reklám receptje: egy kisbaba, egy kiskutya, egy boldog család, egy turbékoló szerelmes pár, egy tengerparton kéz a kézben andalgó idős pár.. :)

 

Pozitív főhös kiválasztása: A történeteknek olyannak kell lenni ami az olvasóidat motiválja, utat tud nekik mutatni. A te történetedben létezik az a bizonyos váratlan fordulat? És a happy end?

 

Légy emlékezetes: Tünj ki, légy más. Erről mindig Édes Drága anyukám és imádott nagyapám jut eszembe. Anyukám egy nagyon kreatív asszonyka, mindig egészen pici koromtól ügyelt arra, hogy 'más' legyek, mint a társaim az oviban, iskolában. Napokat ült a varrógépnél és varrta a saját ruhakreációit, hogy aztán jól megirigyeljenek. :) És valóban, minden gyerek olyan ruhát akart hordani, mint én. (social marketing őskora, ugye-ugye!!)
A nagyapám fotóművészként egészen máshogy látja a világot, mint az átlagos emberek. Mindig azt mondja, ha az emberek jobbról fényképezik le a Parlamentet, akkor én alulról. Jól nézd meg merre megy a tömeg és menj velük szembe. :) Őrült egy családom van, de imádom őket! Az emberek mindig emlékeznek tündérmesékre, a tiéd az?

 

Könnyen emésztető történet legyen: A történetek gyakran változnak , színesednek a mesélő által, hogy a saját érdekeit fejezhesse ki. Ez által válik egy- egy történet drámaivá. Így tud az olvasód együttérezni a történeteddel igazán.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialmedia-supperclub.blog.hu/api/trackback/id/tr382246469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása